top of page

Kako navići psa ili mačku na rad fena za kosu ?

Kako navići psa ili mačku na rad fena za kosu ?


Započnite proces privikavanja vašeg ljubimca na fen za kosu stvaranjem bezbednog i udobnog okruženja. Izaberite mirnu sobu u kojoj se vaš ljubimac oseća sigurno.


sušenje psa fenom

Počnite tako što ćete sedeti sa svojim ljubimcem i nuditi poslastice ili njihove omiljene igračke kako biste im pomogli da povežu prisustvo fena za kosu sa pozitivnim iskustvima.

 

    Postepeno uvodite zvuk fena tako što ćete ga nakratko uključiti u drugoj prostoriji, na primer kada vi sušite kosu, a dok je vaš ljubimac u blizini. Ovo će im pomoći da se naviknu na buku bez osećaja preopterećenosti.

 

    Kada vaš ljubimac izgleda opušteno oko zvuka, uključite fen za kosu na manje bučan režim i dozvolite mu da mu priđe svojim tempom. Nudite nagrade i pohvale  kako bi pojačali  njihovo smireno ponašanje.

 

    Kako vašem ljubimcu bude udobnije, polako smanjite rastojanje između njega i fena za kosu. Obratite pažnju na njihov govor tela i reakcije kako biste bili sigurni da se ne osećaju pod stresom ili anksioznošću.

 

    Nastavite sa obukom u kratkim sesijama, uvek završavajući sa pozitivnom nagradom. Doslednost i strpljenje su ključni za pomoć vašem ljubimcu da se prilagodi fenu bez straha ili nelagodnosti.

 

    Ne zaboravite da iskustvo bude pozitivno i korisno za vašeg ljubimca. Preduzimajući male korake i pružajući sigurnost, možete pomoći svom krznenom prijatelju da se na nežan i efikasan način navikne na fen za kosu.


Tekst priredio:

Dr Dragutin Smoljanović, dvm

2 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page